Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutya nevelés

 Ha valami rosszat tett azonnal büntessük meg, de figyeljünk arra hogy a csak a "bűn" mértékéhez képest  büntessük meg azaz ne túl enyhén, de ne is túl szigorúan, illetve azonnal és konkrétan. Viszont azonnal dícsérjük meg ha a feladatot elvégezte vagy abbahagyta a helytelen viselkedést. Soha ne tanítsuk olyan dologra melyről később leakarjuk szoktatni. A nevelés során soha ne alkalmazzunk erőszakot mert ezzel csak elrontjuk a kutyát és félénké tesszük.
Ül!

Hívjuk magunkhoz a kutyát és nyújtsunk zárt markunkban jutalomfalatot neki majd  lassan vigyük a feje fölé, eközben figyeljünk arra hogy végig az orrával érinthesse. Mikor leült mondjuk az ÜL parancsot majd dícsérjük meg és adjuk oda a jutalomfalatot.


 

Fekszik!

Kiinduló helyzet: álló. Hagyjuk, hogy a kutya nyalogassa a kezünkben lévő jutalmat majd a kezünket húzzuk lassan a föld felé  (közben ne húzzuk el tőle) majd nagyon lassan kezdjük el  távolítani mindaddig míg a kutya le nem fekszik, adjuk ki a Fekszik parancsot majd adjuk oda neki a jutalmat.Marad!

Fektessük vagy ültessük le a kutyát. Távolodjunk el 1-2 lépést majd aggyuk ki a marad parancsot, várunk egy pillanatig majd menjünk vissza a kutyához és jutalmazzuk meg. Idővel egyre távolabra és hosszab időre távolodjunk el.